Ce schimbari a determinat pandemia pe piata de inchirieri auto?

Furtunile apar pe neasteptate, de cele mai multe ori. Afecteaza vieti, distrug si matura tot in calea lor, fara sa faca alegeri. Asa s-a intamplat si cu pandemia Covid 19. A aparut parca din senin, a curmat vieti, a provocat suferinta si a afectat afaceri mari si mici deopotriva.

Sectorul in care isi desfasoara activitatea Timisoararentacar.ro a fost, de asemenea, afectat. Hertz, de exemplu, una dintre cele mai mari companii de profil la nivel global este grav afectata in SUA. Se astepta cineva ca un asemenea gigant sa fie doborat de pandemie? Cel mai probabil, raspunsul este negativ, pentru ca initial nici macar nu i s-au intuit proportiile. Cu toate acestea, se pot gasi solutii de supravietuire.

Cauzele care afecteaza activitatea de inchirieri masini de la Aeroport Timisoara, dar nu numai, pe fondul pandemiei.

Desi vom explica in detaliu aceste cauze, nu este nevoie de prea multe explicatii pentru a le intui si singuri:

Exista totusi si vesti bune!

Reducerea sau chiar anularea zborurilor a determinat cresterea inchirierilor de masini pentru deplasari internationale. Mai mult decat atat, in contextul pandemiei a aparut un profil nou de client. Acela al clientului care inchiriaza mai multe masini pentru firme, inclusiv cu sofer, dat fiind faptul ca nu poate sa zboare, dar are multe deplasari de facut in interes de serviciu.

Inchirieri masini de la Aeroport Timisoara | Timisoararentacar.ro

inchirieri masini de la Aeroport Timisoara

Pe de alta parte, firmele care se ocupa de inchirieri auto au oportunitatea de a uza de o metoda eficienta de supravietuire financiara, putand sa cumpere din activele clientilor (masini si echipamente) pe care ii au, urmand ca ulterior sa le inchirieze tot acestora.

De altfel, aceasta nu este o afacere buna doar pentru firmele de inchiriere, ci si pentru clienti, pentru ca vor avea infuzie de cash si pot sa eficientizeze activitatea companiei pe care o detin prin faptul ca firmele de inchirieri auto au costuri pentru mentenanta, asigurari, administrare, finantare, mai mici decat alte companii cu un alt profil.

Sursa foto: https://pixabay.com