Toyota este cel mai mare constructor auto din lume in 2020

Toyota a redevenit cel mai mare constructor auto la sfarsitul anului 2020. Conform cifrelor prezentate, Toyota a inregistrat pe parcursul anului trecut o cifra de vanzari de 9.53 milioane de unitati. Chiar daca este o cifra importanta, nu putem sa nu remarcam ca vanzarile constructorului nipon au scazut in 2020 cu nu mai putin de 11 procente. In aceasta cifra totala au fost incluse si vanzarile pe care le-au raportat marcile Lexus, Daihatsu si Hino.

Grupul Volkswagen devine astfel al doilea cel mai mare constructorul din lume in 2020, cu o cifra totala de vanzari de 9.31 milioane de unitati. In contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, vanzarile grupului german au avut de suferit in 2020, acestea scazand cu nu mai putin de 15%. Totodata, piata auto germana a fost una dintre cele mai afectate piete la nivel european, declinul in raport cu anul 2019 fiind de 24%. In vanzarile totale ale grupului Volkswagen sunt incluse si celelalte marci ale grupului, printre care Audi, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini sau Bentley.

Diferenta dintre cele doua mari grupuri a ramas, asadar, foarte mica si in anul 2020. La fel s-a intamplat si in 2019, atunci cand Volkswagen a fost cel mai mare constructor de pe scena auto globala, cu 10.83 milioane de unitati vandute. In acel an, Toyota s-a clasat pe locul secund in acest clasament, cu un total de 10.59 milioane de unitati vandute.

TimisoaraRentaCar.ro este una dintre cele mai cunoscute companii care ofera servicii de rent a car din Timisoara, din oferta facand parte mai multe modele ale celor doi cei mai mari constructori de pe piata auto globala in anul 2020. Spre exemplu, puteti opta pentru modele precum Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Volkswagen Touareg, Seat Ibiza, Volkswagen Golf, Skoda Rapid, Volkswagen Passat sau Skoda Octavia.

Anul 2020 s-a dovedit a fi un an extrem de dificil pentru intreaga industrie auto, pandemia afectand si vanzarile producatorilor auto. Estimarile pentru anul 2021 sunt insa ceva mai optimiste, insa la ora actuala inca exista multe incertitudini. China este singura piata auto din lume care si-a revenit in urma acestei crize, inregistrand deja cateva luni consecutive de crestere.

Rent a car din Timisoara | TimisoaraRentaCar.ro

rent a car din Timisoara

Potrivit previziunilor, grupul Volkswagen va redeveni in 2021 cel mai important nume de pe scena auto globala, urmand ca cei de la Toyota sa ocupe din nou locul secund in topul vanzarilor. Situatia se va schimba insa in anii ulteriori, analistii spunand ca Toyota ar putea domina industria auto internationala in perioada 2022 - 2025. Ultima data cand constructorul nipon s-a clasat pe prima treapta a podiumului a fost in anul 2016, germanii dominand industria auto globala intre 2016 si 2019.

Parte a grupului WLC Auto, TimisoaraRentaCar.ro este una dintre cele mai bune optiuni spre care iti poti indrepta atentia in cazul in care ai nevoie de o masina inchiriata. Masinile din flota noastra sunt extrem de bine intretinute si echipate cu toate accesoriile necesare pentru a iti asigura un drum fara probleme!

Sursa foto: https://pixabay.com